CV

Isabel Ferrer Senabre és doctora en Musicologia (Universitat Autònoma de Barcelona, 2013), amb excel·lent Cum Laude i Menció de Doctorat Europeu. Anteriorment, va obtindre els premis extraordinaris final de carrera a la llicenciatura en Història i Ciències de la Música (UAB, 2007) i a la diplomatura en Educació Social (Universitat de València, 2005). Va cursar el Màster en Musicologia i Educació Musical (UAB, 2008), i el Grau Professional de Música, especialitat en trombó de vares (Conservatori Superior de Música de Torrent, València, 2003). També és músic de la Societat Artístico-Musical Picassent des de l’any 1994.

Ha estat investigadora predoctoral becada pel Ministerio de Ciencia e Innovación (2009-2013), realitzant estades de recerca a París i a Roma. Les seves investigacions s’han centrat en la musicologia de gènere i en els espais i pràctiques musicals des del segle XIX fins a la contemporaneïtat. Ha participat en congressos nacionals i internacionals, ressaltant la seva participació al Feminist Music and Theory 10 (University of North Caroline, EEUU, 2009), i ha publicat articles en diferents monografies i revistes d’impacte científic, com ara el llibre Current Issues in Music Research: Copyright, Power and Transnational Music Processes (Lisboa, Ediçoes Colibri, 2012). També ha format part de nombrosos comitès científics i organitzadors de jornades i congressos d’àmbit internacional.

Una part important del seu recorregut professional està vinculat al món de l’edició. És sotsdirectora de la revista Transcultural Musc Review (TRANS) i codirectora de la col·lecció de manuals Instrumentos para la Investigación Musical, ambdues sota l’auspici de la SIBE-Sociedad de Etnomusicología. També forma part del comité editorial de IASPM Journal (International Asociation of the Study of Popular Music) i Journal of Sound, SilenceImage and Technology. Així mateix, és codirectora de les col·leccions de Música de la Institució Alfons el Magnànim-Centre d’Investigació. Anteriorment ha directora de la revista Quadrívium de l’Associació Valenciana de Musicologia. També ha participat com a correctora d’estil i maquetadora en diferents treballs de l’àmbit musicològic.

En l’àmbit de la divulgació musical i mitjans de comunicació, ha treballat a Catalunya Música (Catalunya Ràdio), al Museu de la Música de Barcelona, al Centre Robert Gerhard, al Museu Pius V de València i, de forma autònoma, amb el management i la comercialització d’activitats i grups artístics. També ha estat conductora de les xerrades prèvies als concerts a L’Auditori de Barcelona. Recentment, col·labora amb À Punt Ràdio escrivint i presentant la secció «Musicant» al programa Al Ras (2018) i «Em Sona Molt» al programa Pròxima Parada (2019-2020). També ha participat com a ponent al festival de músiques tradicionals Polirítmia (2019).

En l’àmbit de la docència, dirigeix tesis doctorals des del Departament d’Art i Musicologia i d’Antropologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Allà també ha estat anteriorment professora del Màster en Musicologia i Educació Musical. En docència de grau, ha estat professora dels graus d’interpretació al Taller de Músics Escola Superior i al grau en Musicologia i Humanitats a la UAB. Paral·lelament a la musicologia, ha impartit les assignatures Patrimoni Cultural i Moviments Estètics Contemporanis a l’ESERP Business School (Barcelona). Per últim, ha estat professora en educació secundària a l’Escola Montagut i a l’Escola El Pilar.

Actualment realitza diferents tasques d’edició i difusió relacionades amb la musicologia. Més informació, publicacions i projectes al web www.ferrersenabre.com