Em sona molt #70 – Poetes valencianes musicades

Cada dia coneixem millor l’obra literària de les dones valencianes al llarg de la història. A l’Em Sona Molt vos oferim un tastet sonor dels textos les dones poetes valencianes que han estat musicats, viatjant des del segle XII fins al XXI. Podeu escoltar-ho al reproductor que hi trobareu a la part baixa de la pàgina.

A més, com la secció es queda ben curta, adjuntem un recull de referències bibliogràfiques d’accés lliure en línia amb les quals hem bastit esta peça radiofònica i on podreu llegir més informació sobre dones valencianes i escriptura, també amb algunes aportacions a la música.

Àmbit general

Les nostres escriptores. Les veus oblidades de les lletres valencianes. Rosa i Manola Roig Celda. Generalitat Valenciana, 2021.

Música de poetes. Cançons i poesia catalana en internet. Inclou un cercador per autores, intèrprets i poemes. UOC.

Poesia catalana i cançó: una aproximació des de la perspectiva de gènere. Maria Lacueva Lorenz i Carla González Collantes, 2019.

Edat Moderna

Escriptores valencianes de l’Edat Moderna Portal que recull una selecció de la literatura femenina valenciana dels segles XVI, XVII i XVIII amb estudis, vides i obres d’un centenar d’autores valencianes d’origen o d’adopció en el regne de València durant l’edat moderna.

En vers vull desafiar…’. La poesia femenina a l’àmbit català (segles XVI-XVIII). Edició crítica. Verónica Zaragozá Gómez. Tesi doctoral, Universitat de Girona, 2015.

Edat Contemporània

Elles prenen la paraula. Recuperació crítica i transmissió a les aules de les escriptores valencianes de postguerra: una perspectiva des de l’educació literària. Maria Lacueva Lorenz. Tesi doctoral, Universitat de València, 2013.

Imatge de la portada

Mosaic creat amb imatges lliures i dibuixos a la part inferior obra de Manola Roig per a l’exposició Les nostres escriptores. Les veus oblidades de les lletres valencianes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *