Em sona molt #91 – Òperes en valencià

A l’#EmSonaMolt descobrim les obres que han conformat el gènere operístic en la nostra llengua, algunes encara desconegudes, i quines han estat les motivacions i temàtiques principals.

Si bé fins ara s’havia considerat Maror, amb música de Manuel Palau i llibret de Xavier Casp datada de l’any 1956, trenta anys abans va haver-hi algunes iniciatives per a dur a terme altra producció, escrita pel mateix Manuel Palau amb llibret dels germans Duran i Tortajada, titulada La dansa més bella. L’obra, que no sembla que s’estrenara en el seu moment, va estar projectada per a estrenar-se a Barcelona en una campanya del Teatre Líric Català l’any 1922, per la qual cosa el compositor Enric Morera va ser-ne present en una audició prèvia.

En breu s’ampliarà esta informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *